TT toernooi Tüddern

21 november 2023

Afgelopen weekend, 17 tot en met 19 november vierde TTC Tuddern 1983 haar 40-jarig bestaan.
Vrijdagavond was er een mooie Top tafeltennis demonstratie in de Turnhalle in Tuddern van Nederlandse, Duitse en Zwitserse tafeltennis talenten van TTV Estilon Maashorst uit Uden en van TTC Indeland Julich. Echt het bekijken waard. Onze vereniging was met 10 leden aanwezig om de demonstratie te bekijken.

Zaterdags (voorrondes) en zondags (halve finales en de finale) was er een “Tishtennis Ortstoernooi “ voor teams van 4 personen uit Nederland en Duitsland.
Namens TTVQuick72 Schimmert hadden Margo Lemmens, Christine Okkersen en Geert Orsel zich opgegeven.

Op zaterdag waren de voorrondes tussen de 5 deelnemende teams. Deze voorrondes bestonden uit een dubbelspel tussen alle teams onderling en enkelspelen tussen de individuele deelnemers.
Het waren heerlijke wedstrijden met veel enthousiasme en fanatisme van iedereen. Margo, Christine en Geert hebben naar hun tevredenheid allerlei wedstrijdjes gewonnen, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Helaas kwamen we net iets tekort voor deelname aan de halve finales en daarna de finale die op zondag werden gespeeld.

TTC Tuddern had het toernooi goed en mooi opgezet en een sfeervolle ambiance gecreëerd. Naast de onderlinge Duits/Nederlandse wedstrijden konden we genieten van heerlijk Duits gebak en allerlei salades voor de versterking van de innerlijke mens. En natuurlijk de Duitse bockwursten en het Duitse bier ontbraken ook niet. Tegen de avond kwam de raad van Elf van Selfkant het toernooi met een bezoek vereren. Al met al een mooi weekend met veel voldoening.