Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg

10 december 2023

Afgelopen weekend werd in Tilburg op zaterdag het jeugd ranglijsttoernooi voor C-licenties gespeeld.
Voor Robin was het zijn eerste landelijke toernooi. Hij speelde bij de JO13C. Winnen zat er nog niet in, maar wel veel ervaring opgedaan.
Sophie kwam uit bij de MO17C. In de poule werd ze 2e. Hiermee ging ze door naar het afvalsysteem. Maar afvallen was niet wat Sophie van plan was. In de finale kwam ze wederom tegen het meisje waar ze in de poule ook tegen gespeeld had, en die in de ochtend te sterk was. Maar Sophie nam revanche en wist de finale winnend af te sluiten. Proficiat, met winnen van het toernooi en het behalen van de B-licentie.
Op zondag waren de A- en B-licenties aan de beurt. Sophie en Ties wisten, ondanks het goede spel maar 1 wedstrijd te winnen. Zij plaatsten zich niet voor het afvalsysteem.
Jens, Lynn en Joes kwamen wel door de poule-fase heen en speelden verder in het toernooi. Jens strandde in de halve finale. Een 3e plek, proficiat! In de halve finale van de MO13A speelden Lynn en Joes tegen elkaar. Joes die de hele dag al goed stond te spelen, kon dit keer van Lynn winnen en drong hiermee door tot de finale. In deze finale trof Joes haar andere teamgenootje, Juul van TTV Sittard. Ook nu speelde Joes aanvallend en gaf tegenstandster weinig kans om haar spel te spelen. Met 3-0 was Joes te sterk voor Juul.
Joes, een prachtig resultaat! 1e bij de MO13A. En voor Lynn een mooie 3e plaats in dezelfde klasse. Ook mochten beide meiden deelnemen aan de MO15A. Lynn kon in de poule maar 1 wedstrijd winnen en was dus uitgeschakeld. Voor Joes ging het toernooi na de poule-fase nog verder. In de 1/4 finale wist ze heel verrassend te winnen van een 2 jaar oudere Melanie Strookman. In de halve finale kwam Joes de uiteindelijke winnares van de MO15A tegen. Zij was toch nog te sterk. Maar een 3e plaats is een super goed resultaat.