Euro Mini Champs 2023

3 september 2023
Joes in actie bij Euro Minichamp's

Op donderdag 24 augustus reisde Joes Slakhorst samen met Mila Larmene, Jari van Gameren en Hugo Platzbeecker (allen Red Stars) met hun begeleiders Sabina en Rick naar Schiltigheim bij Straatsburg (Frankrijk) voor de Euro Mini Champs. Een Europees jeugdtoernooi met meer dan 400 deelnemers uit heel Europa. In de vakantie was nog flink getraind om goed voorbereid aan het toernooi te beginnen. Joes reisde zelfs nog een dag naar Schiedam om daar samen met Britt Eerland te trainen.

Bij aankomst in het Nelson Mandela Sportcentrum werd eerst de zaal verkend. ’s Avonds stond er nog een training op het programma.  Eindelijk was het dan vrijdag en begonnen de poulewedstrijden. Joes had er heel veel zin in en speelde 3 wedstrijden. Tegen een meisje uit Oekraïne, een meisje uit Oostenrijk en een meisje uit Frankrijk. Twee van de 3 tegenstandsters staan in de Top 50 van Europa. Ze waren dan ook heel erg sterk. Winnen zat er niet in.  Maar je kunt er dan wel veel van leren.

Joes bij minichamp's

Ook waren er officiële scheidsrechters. Die controleerden voor elke wedstrijd het batje, rugnummer etc. etc. Een hele ervaring. Zaterdag en zondag waren de wedstrijden van het consolationtoernooi. Ook hier hele sterke tegenstanders. En veel wedstrijden gespeeld op topniveau.

Zondag in de namiddag werden de finales gespeeld. Alle spelers en speelsters van Nederland zaten vol bewondering te kijken naar de finalewedstrijden. Met als conclusie: Er is nog heel veel te leren. Dus hard trainen de komende periode. Maandagmorgen werden de koffers gepakt en stond de terugreis op het programma. De Euro Mini Champs zijn een hele leerzame ervaring, super gaaf om mee te maken.